Toedoetjes

Hier vermelden we activiteiten waar je aan mee kunt doen. Ze zijn deels digitaal en deels live te bezoeken. Onderaan hebben we activiteiten opgenomen die geweest zijn en die je kunt terugkijken en -luisteren.

 

23 nov 2021: Planetary Health
(KNAW lezing ook digitaal te volgen, even aanmelden)

Wat weten we tot dusver over de gezondheidsrisico's van door de mens veroorzaakte milieuveranderingen op planetaire schaal? Wat kunnen we al doen, en waarnaar moet nog nader onderzoek worden gedaan? Over deze kwesties spreken twee van de grondleggers van het nieuwe vakgebied ‘planetary health’ en Nederlandse deskundigen tijdens dit symposium.

De voertaal van het symposium is Engels.

t/m 5 dec 2021: Rettet den Wald!
(tentoonstelling in het Valkhof)

Joseph Beuys was een van de eerste eco-kunstenaars. Tot op de dag van vandaag volgen velen in zijn voetspoor. Rettet den Wald! Red het bos! Save the forest! laat zien hoe hedendaagse kunstenaars zich inzetten voor de bedreigde natuur.


Terugkijken en -luisteren

6 okt 2021: Webinar Oplossingen voor klimaatverandering
(kijk hier het webinar terug)

Wat zijn de consequenties van de opwarming van de aarde en welk risico heeft de stijgende zeespiegel voor Nederland? In aanloop naar de 26e klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26) op 1 november 2021, komen de oplossingen voor klimaatverandering op internationaal en nationaal niveau tijdens dit webinar aan de orde. Welke antwoord bieden zij?

6 t/m 29 okt 2021: Loop mee van Eeemshaven naar Glasgow

Loop mee naar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties in Glasgow. Je kunt kiezen voor de hele route of stukjes ervan (ongeveer 25 kilometer per dag). Onderweg kom je langs duurzame innovaties en spreekt Urgenda-directeur Marjan Minnesma met koplopers over hoe zij de klimaatcrisis aanpakken. De podcasts daarvan kun je terugluisteren en je kunt het live verslag volgen.

28 okt t/m 5 nov 2021: Nationale Klimaatweek

Een initiatief van onze overheid om ons als burgers te helpen samen duurzamer te leven. Er is een nationaal programma en klimaatburgemeesters organiseren lokaal hun eigen activiteiten. In Nijmegen is onder anderen Floor Basten dit jaar Klimaatburgemeester. Dit is haar programma.